Datum: 8. listopada 2015.

Podjeli s prijateljima

Završeno kanonsko oblikovanje Franjevačkog svjetovnog reda Klobuk

Slavljem izbornog kapitula, u srijedu 7. listopada 2015., završeno je kanonsko oblikovanje mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda u župi Klobuk. Izborima je predsjedala područna ministra Ankica Zelenika, uz prisustvo područnog duhovnog asistenta fra Ljube Kurtovića i područne rizničarke Josipe Vukoja, koja je bila tajnica kapitula.

Na službe u bratstvu izabrani su:
Blago Rašić – ministar
Kristina Antunović – doministra
Silvija Petrović – tajnica
Vid Čuljak – rizničar
Mila Bulić – učiteljica formacije
.

Nakon što zadnjih 20 godina Franjevački svjetovni red u ovoj župi nije aktivno djelovao obnovu bratstva započeo je prije dvije godine sadašnji župnik fra Robret Jolić, u suradnji s područnim vijećem OFS-a Hercegovine.

Devet kandidata, koje je za primanje pripremao fra Robert, u Red su primljeni na uočnicu sv. Franje 2014., a u subotu 3. listopada 2015., na večernjoj svetoj misi uz obred preminuća 7 kandidata dalo je svoje trajne zavjete. Kroz godinu dana od primanja do zavjetovanja, primljenim kandidatima susrete je animirala područna učiteljica formacije Mila Čuljak, koja je s njima proučavala Pravilo i Generalne konstitucije Franjevačkog svjetovnog reda te ih pripremala za zavjetovanje življenja Evanđelja u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a).

Njihovim zavjetovanjem ispunjeni su uvjeti da se održi izborni kapitul te tako završi kanonsko oblikovanje ovoga bratstva.

Novoizabranim vijećnicima i cijelom bratstvu OFS-a Klobuk želimo mir i ustrajnost u nasljedovanju stopa svetoga Franje.

Josipa Vukoja, područna rizničarka

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska