Datum: 25. veljače 2015.

Podjeli s prijateljima

Završeno kanonsko oblikovanje OFS-a Čerin

Slavljem izbornog kapitula, u utorak, 24. veljače 2015., završeno je kanonsko oblikovanje bratstva Franjevačkog svjetovnog reda Čerin. Izbornim kapitulom, na kojem su sudjelovala 33 člana bratstva, predsjedala je područna ministra Ankica Zelenika u nazočnosti područnog duhovnog asistenta fra Ljube Kurtovića. Tajnica kapitula bila je područna rizničarka Josipa Vukoja, a nazočan je bio i fra Dario Dodig, duhovni asistent mjesnog bratstva.

Kapitul je započeo Večernojm molitvom iz Časoslova a zatim se nastavio prema Obredniku Franjevačkog svjetovnog reda.

U službu bratstva izabrane su:
Marijana Barbarić – ministra
Anita – Marija Pehar – doministra
Lucijana Milićević – tajnica
Zdenka Ivanković – rizničarka
Sanda Sušac – učiteljica formacije.

Obnovu bratstva u župi Čerin započeo je župnik fra Dario Dodig, još 2012. Okupio je zainteresirane kandidate te ih pripremao za primanje u Red. Neki su u međuvremenu odustali ali su se i neki drugi priključili. U svibnju 2013. tadašnja područna ministra Marija Brekalo i područni duhovni asistent fra Josip Vlašić u Red su primili 39 kandidata, a kasnije se pridružilo još nekoliko članova koji su naknadno primljeni.

15. veljače 2015. svoje trajne zavjete dala su 34 kandidata te su tako ispunjeni uvjeti da se održi slavlje izbornog kapitula i završi kanonsko osnivanje bratstva.

O mjesnim bratstvima koja su u osnivanju ili obnavljanju sve do izbora njihova vijeća brigu vodi Područno vijeće. Tako je i u Čerinu, kroz razdoblje novicijata, primljenim kandidatima susrete animirala područna učiteljica formacije Mila Čuljak, koja je s njima proučavala Pravilo i Generalne konstitucije Franjevačkog svjetovnog reda te ih pripremala za zavjetovanje življenja Evanđelja u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a).

Hvala sestri Mili za njezin rad s ovim kandidatima i hvala fra Dariju za trud i zalaganje u osnivanju ovoga bratstva.

Novoizabranom vijeću i cijelom mjesnom bratstvu Čerin želimo ustrajnost, mir i svako dobro na putu franjevaštva.

Josipa Vukoja, područna rizničarka

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska