Datum: 9. rujna 2020.

Podjeli s prijateljima

Zlatna misa fra Dane Karačića

U nedjelju 6.rujna ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Širokom Brijegu proslavljen je zlatni jubilej fra Dane Karačića – pedeset godina svećeništva.


Zlatnu misu predvodio je slavljenik uz koncelebraciju provincijala fra Miljenka Šteke, propovjednika fra Branimira Muse te ostale braće fratara iz širokobriješkog samostana kao i iz mostarskog, duvanjskog, humačkog samostana.

Fra Dane Karačić je u svom svećeničkom pozivu služio u Širokom Brijegu, Humcu, Konjicu i Mostaru te su mnogi župljani ovih mjesta također stigli na Brig kako bi uzveličali fra Danino slavlje. Misu je pjevao širokobriješki i turčinovski zbor, čitanja su čitali trećari i župljani Turčinovića – filijale koju vodi fra Dane.


Ovaj poznati i poštovani fratar u mnogim je životima ostavio traga te su nakon mise riječi čestitke i zahvale osim provincijala i gvardijana samostana, uputili i mnogi pučani, među njima i trećari tj. njihova predstavnica područna ministra Marijana Barbarić. Ministra OFS-a zahvalila se fra Dani za sve trenutke, nagovore i poduke koje je srcem uputio trećarima na njihovim skupovima. Širokobriješki trećari iznenadili su slavljenika posebnim darom, naime, napravili su knjigu bogatu fotografijama i tekstovima o fra Daninu životu, radu i tragovima koje je ostavio iza sebe.

Nakon misne svečanosti slijedilo je druženje u dvorištu ispred Franjevačke galerije.

Izvor fotografije: Vrisak.info

Mirela Lovrić, OFS Široki Brijeg

svjetovni-franjevci.info - CIOFS
svjetovni-franjevci.info - FRAMA Hercegovina
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska
svjetovni-franjevci.info - OFS Hrvatska